Geri

Kitap Değerlendirmesi (Kritiği) Nasıl Yazılır? I Doç. Dr. Kadir Gömbeyaz

Ücretsiz
1
Ücretsiz

Kitap Değerlendirmesi (Kritiği) Nasıl Yazılır?

Doç. Dr. Kadir Gömbeyaz-Doç. Dr. Rifat Türkel

Akademik çalışmalara katkı sunmak amacıyla “Kitap Tanıtımından Kitap Kritiğine” başlıklı program, Doç. Dr. Rifat Türkel tarafından düzenlenmiş ve Doç. Dr. Kadir Gömbeyaz konuk edilmiştir. Bilindiği üzere bir kitabın ilgili olduğu konudaki/sahadaki yeri, önemi, değeri ve katkısına dair çok yönlü eleştirel bir analizi demek olan kitap değerlendirme yazıları söz konusu kitabın bir tanıtımı, özeti veya reklamı olmayıp ciddi akademik bir faaliyettir. Bu program ile kitap değerlendirme yazılarının mahiyeti ile ilgili kısa bir tasvirin, ideal bir kitap değerlendirme yazısının nasıl oluşturulabileceğine dair bir önerinin ve birtakım teknik notların sizlerle paylaşılması hedeflenmiştir.

Gömbeyaz, Kadir . “Kitap Değerlendirmesi Yazım Kılavuzu”. Cumhuriyet İlahiyat Dergisi 21 / 2 (Aralık 2017): 1415-1420 . https://doi.org/10.18505/cuid.362700

Eğitim Detayı

  • Dersler 1
  • Sınavlar 0
  • Süre 10 Hafta
  • Seviye Tüm Seviyeler
  • Dil Türkçe
  • Öğrenciler 138
  • Sertifika Hayır
  • Değerlendirme Evet
Dr. Abdullah Demir

Ankara Yıldırım Beyazıt Ü İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi

Aslen Yozgatlı olan Demir, 1980 yılında Kırşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kırıkkale’de tamamladı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu (2002). Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Mâtürîdî Kelâm Ekolünde Mukallidin İmanı” adlı teziyle yüksek lisansını (2006), “Ebû İshâk Zâhid es-Saffâr’ın Kelâm Yöntemi” adlı araştırmasıyla da Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı (2014).Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam-hatip, Kur’ân kursu öğreticisi, vaiz ve cezaevi vaizi olarak çalıştı (2003-2010). Akabinde Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi ve öğretim üyesi olarak görev yaptı (2011-2017). 2015-2016 yıllarında The University of Nottingham’da doktora sonrası araştırmasını yürüttü ve hâlen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde Kelâm Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Demir, 2016-2019 yıllarında Cumhuriyet İlahiyat Dergisi’nin ve 2018-2020 yıllarında ise İngilizce olarak yayımlanan ULUM Journal of Religious Inquiries’ın editörlüğünü yürütmüştür. Hâlen 2019’da başladığı Eskiyeni dergisi editörlüğünü sürdürmektedir. Demir, Türkiye merkezli ilk ve tek yerli-milli akademik yazım ve kaynak gösterme sistemi İSNAD’ı 2018 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi desteği ile geliştirerek ücretsiz olarak kullanıma sunmuştur. Demir; Ebû İshak es-Saffâr’ın Kelâm Yöntemi, İSNAD Atıf Sistemi, Ceza İnfaz Kurumları Din Hizmetleri Rehberi ve Dini Değerleri İle Diyarbakır adlı kitapların yazarıdır. Hanefî-Matürîdî din anlayışı konusunda akademik yayınları bulunmakta ve bu alanda çalışmalarına devam etmektedir.